Winbet

Какво прествавлява беторът в спортните залози

Всеки професионалист някога е бил начинаещ. За новаците в спортните залози вече има ценни препоръки.

Правейки залози на сайта на букмейкъра, играчът става все по-добър. В тази статия ще споделим истории за успех и професионални съвети.

Бетор, или залагащ (от английски bet - залог), е играч, който прави спортни залози при букмейкър.

Залозите се сключват при условията на букмейкъра. Букмейкърите предлагат минимални коефициенти за най-вероятните изходи.

За да печелим от спортни залози, трябва да открием грешките в линията на букмейкъра, да търсим други стратегии за печелене от залози и да следваме принципите за управление на банкрола.

Ако човек се е регистрирал в букмейкърска компания и прави залози, той вече е бетор, дори когато тези залози не са печеливши. Но повечето клиенти на букмейкъра се интересуват от финансовите ползи от хазарта.

Как успешният бетор прави своите залози

За да правим печеливши спортни залози, ни трябва хладен разум при изчисленията и изчерпателен анализ на ситуацията.

Има няколко критерия за успешен бетор:

 • много добре разбира вида спорт, на който прави залог;
 • познава отборите или спортистите, на чието събитие избира да заложи;
 • провежда анализ на статистическите данни преди мача: скорошни резултати и класиране;
 • следи информацията от лагера на отборите за мотивация, наличие на контузии и наказани играчи, за състоянието на водещите спортисти;
 • взима предвид мястото на срещата;
 • познава спецификата на игровите условия на мача;
 • използва няколко вида залози;

Как да станем по-успешни - съвети за начинаещи

За да печелим от спортни залози, трябва да изучим цялата информация за правилата на спорта, видовете залози, статистически анализ и други нюанси.

В интернет има много препоръки за начинаещи бетори.

 • прочетете колкото се може повече материали и книги за спортните залози. Колкото повече научавате за стратегиите и опита на други играчи, толкова по-лесно ще Ви бъде първоначално;
 • намерете един или няклолко букмейкъра, предлагащи най-високите коефициенти и най-широк спектър от събития;
 • изучете спорта, правилата и лигите, на които ще заложите;
 • освободете се от емоциите. Много е важно да залагате без лични предпочитания към отбора или спортиста;
 • проверете игралната си стратегия на виртуална сметка или си водете записи с резултатите от виртуалните залози. Ако в продължение на повече от 100 залога сте на плюс, можете да започнете да играете с реални пари;
 • придържайте се към финансова дисциплина. Определете предварително каква максимална сума сте готови да заложите и колко сериозно може да пострада банката Ви.

Истории за успешни бетори

Има известни личности, които са се превърнали в пример за успешни играчи за начинаещите залагащи. Такива хора са посветили целия си живот на залаганията, като са инвестирали много време и усилия в този бизнес.

Например Харалабос (Боб) Вулгарис (Haralabos Voulgaris) постига големи успехи в края на 90-те и началото на този век. Този американски бетор от гръцки произход прави залози за под/над през втората половина на срещите в мачовете на НБА.

Дотогава букмейкърите разделяха общата сума на точките през целия мач на четири, без да вземат предвид фаловете, при които се стреля в края на срещата. Вулгарис се възползва от това, като създаде собствена стратегия за залагане на баскетбол.

След това букмейкърите отстраниха грешката си и за няколко години Боб трябваше да забрави за стабилни приходи от залози. Но в крайна сметка с негово участие е създадена специална програма за изчисляване на алгоритъма на залаганията, която все още е актуална.

Друг пример за успешен играч е Лeм Банкер (Lem Banker). Този американски бетор става милионер благодарение на спортните залагания. Стига се дотам, че някои букмейкъри отказват да приемат негови залози, страхувайки се от големи загуби.

Банкер не разкрива всичките си тайни, но дава няколко съвета за начинаещи.

 • Не слушайте мнението на мнозинството. То често е грешно;
 • Не увеличавайте сумата на залога си в опит да компенсирате предишни загуби;
 • Внимателно избирайте мачовете и не залагайте на това, което не разбирате.