betnews.info

Какво представлява букмейкърът

Букмейкърските къщи (офиси) са места, в които се приемат залози. С появата на интернет много компании отварят сайтове за залози.

Можете да залагате не само на спортни състезания, но и на събития от света на културата, политиката, икономиката и т.н.

Трябва да сте навършили 18-годишна възраст, за да станете клиент на букмейкърска компания. За да направите това, трябва да се регистрирате и да потвърдите самоличността си.

Букмейкърите приемат залози преди началото на събитието (срещата) и в реално време (на живо по време на самата среща).

Как работят букмейкърите

Основна цел на букмейкъра е да печели от всеки изход на едно или друго събитие.

Дори когато някои от играчите спечелят, букмейкърът също печели, благодарение на маржа (английски: margin), който поставя във всеки коефициент и от оборота, разбира се.

Meтоди за формиране на коефициенти в букмейкърските компании

За да зададе линия за определен мач, букмейкърът ще трябва да прецени вероятностите за определен резултат, да добави марж и да преобразува вероятността от проценти в коефициенти. Букмейкърът обаче е готов да променя коефициентите по всяко време.

Следните причини могат да доведат до корекции на коефициентите:

  1. Коефициентите на други букмейкъри. За да предотвратят сигурни залози (Sure bets - арбитражи), букмейкърите оценяват линията на конкурентите и правят промени. Прочетете за това какво е сигурен залог на сайта https://bgbet.info/rechnik-na-zalozite.html#s. На тази страница има много полезна информация за термините при залаганията.
  2. Нова информация за мача. Контузии и други новини за отборите влияят върху баланса на силите и за преоценка на шансовете на противниците.
  3. Размерът на заложените суми. Поради големия брой залози на един от резултатите, букмейкърът намалява коефициента за този изход и го увеличава за другия/те.

Основната задача на букмейкъра е да следи активността на съществуващите клиенти и привличането на нови. Букмейкърите поставят марж в коефициентите и ги променят, ако е необходимо.