Winbet

Топ 10-те на най-добри спортни залози, според експертни стратегии

Добрите спортни залози осигуряват печалба в дългосрочен план, а не моментни приходи. В интернет има изобилие от съвети как да правите спортни залози и е лесно да се объркате в тях. Нашият топ 10 на най-добрите спортни залози ще Ви помогне да подредите предложенията на букмейкърите.

Как да правим добри залози

Преди да съставим списък с най-добрите спортни залози, ще определим основните критерии за висококачествени залагания.

Финансова дисциплина

Да направим добър залог означава да не губим пари. Размерът на залога не трябва да надвишава допустимите загуби. Най-добре е първият залог да бъде направен в пробен, виртуален режим.

Има букмейкъри, които дават безплатен залог като бонус. Ако залагаме постоянно, трябва да изберем стратегия за финансово управление.

Познаване на вида спорт

Трябва да имаме задълбочени познания за правилата и спецификата на турнирите, характеристиките на отборите и спортистите. Повечето играчи избират най-популярните спортове за залагане: футбол, баскетбол, хокей, тенис...

Предмачов анализ и стратегически подход

Трябва да изберем от многото стратегии за спортни залагания, които са подходящи за нас. В същото време не е необходимо да следваме сляпо абстрактни схеми, които са ефективни само на хартия. Допълваме ги с нашите знания и взимаме предвид нашия собствен анализ преди мача за всяко събитие.

Добри коефициенти

Това е субективен фактор. Има играчи, които търсят стойностни коефициенти, т.е. надценени от букмейкъра. Други предпочитат коефициенти в диапазона от 1,80-2,10.

Основната грешка, която начинаещият трябва да избягва, е залагането на ниски котировки около 1.10-1.30.

Запомнете, че ключовият принцип при залагане в дългосрочен план е - по-добре да загубим коригиран от нас залог, отколкото да спечелите случаен.

Къде да правим спортни залози

Дори когато печелим в дългосрочен план, това не означава, че ще получим парите си. Важно е да не даваме парите си на измамници. Сред букмейкърските компании, които предлагат спортни залози, трябва да изберем надеждна компания. Съсредоточете се върху следните критерии:

  • компанията работи законно на територията на България - това гарантира плащането на Вашите средства;
  • официалният уебсайт на букмейкъра предлага висококачествена функционалност - широк списък, бърз Live, видео излъчвания, удобно мобилно приложение и т.н.
  • умерен марж на букмейкъра, осигуряващ високи коефициенти. Резултатите Ви в дългосрочен план зависят от това;
  • отзиви от реални клиенти и рейтинг на букмейкърската компания.

Топ 10 спортни залагания за начинаещи

Ето най-популярните спортни залагания, топ 10 опции, които се използват в различни стратегии.

1. Резултат от събитието

Това е основният вид залагания. Той е обозначен както следва:

  • 1 (Home) — победа за домакините;
  • Х (Draw) — равен резултат;
  • 2 ( Away) — победа за гостуващия отбор.

Предимства - високи лимити, достъпност на прогнози дори за начинаещи. Недостатък - когато залагаме на футбол, хокей, тенис, баскетбол, шансовете на по-силния противник често се подценяват поради факта, че много хора залагат на него.

2. Двоен шанс (Double chance)

В спортове, при които е възможно равенство, можем да заложим, че единият отбор няма да загуби срещата - 1X или X2. Коефициентите тук са по-ниски, отколкото за чиста победа, но можем да уловим и ценна оферта, в която аутсайдерът да не загуби.

3. Под/Над - (Under/Over)

Тези залози са популярни поради психологическото желание на феновете за високорезултатни мачове. Предимство - можем да залагате на „над / под“ по различни показатели - голове, корнери, нарушения, притежание и т.н. Недостатъкът е статистическият пазар, при който маржът на букмейкъра ще изяде печалбата.

4. И двата отбора да отбележат (Both teams to score)

Такива залози са едни от най-популярните във футбола. В много мачове за този пазар се предлагат коефициенти около 1.80-2.50. За да реализираме печалба в дългосрочен план, трябва да следваме две условия:

  • намираме сред букмейкърите този с ниски маржове за този пазар;
  • правим списък с 15-20 клуба с подходящи коефициенти за опцията "и двата отбора да отбележат".

5. Жълти картони (Yellow cards)

Когато избираме събития, трябва да сме проучили статистиката на главния съдия, наличието на "груби спортисти" в съставите, принципа на конфронтация между отборите и други фактори.

6. Ъглови удари (Corners)

Този показател не е толкова основен, колкото голове или картони. В мачовете обикновено има повече от десет корнери. Трябва да се научим да избираме срещи с коефициент на ниво 2.00-2.50.

7. Хендикапи при баскетбола и тениса

Във футбола обхватът на головете е малък в сравнение с баскетболните точки и тениса. Много играчи изграждат свои собствени стратегии, залагат на фаворити с минусови хендикапи или аутсайдери с плюсови. Това води до по-високи коефициенти.

8. Равенство във футбола

Основното предимство на залагането за равенство във футбола е коефициентът, който е на ниво 3,30 и по-висок. Една от най-ефективните стратегии за залагане е системата „две от пет“. Според тази система два познати залога компенсират останалите три, а три познати - носят солидна печалба.

9. Множествен залог

Начинаещите често бързат да изберат срещи за множествен залог с голям брой събития, за да получат небесни коефициенти - 10.00, 30.00 и дори повече от 100.00. Това е директен начин за източване на парите от сметката.

Много професионалисти залагат на „двойки“. Избират се две събития с котировки 1.50-1.60, което дава общ коефициент от 2.25-2.56. Качественият анализ на събитията тук играе важна роля.

10. Арбитражи или сигурни залози - Sure bets

При такива залози можем да залагаме с гарантирана печалба. За целта трябва да се научим да намираме арбитражни ситуации в различни букмейкърски сайтове. Разликата в коефициентите ни позволява да правим противоположни залози с гарантирана печалба.

Единият ни залог ще загуби, а другият ще влезе. Печелившият компенсира загубения и ще донесе печалба. Но букмейкърите ефективно проследяват и блокират акаунтите на такива играчи. Поради това популярността на тези залози постепенно намалява.

Нашите десет избора за най-добри спортни залози са отправна точка. Начинаещият трябва да е наясно с тези възможности. С течение на времето той ще развие свой собствен стил на залагане и ще намери своя собствена стратегия. Има стотици видове залози и схеми. Проучете ги за дългосрочен успех.