Winbet

Как да водим статистика на спортните залози - отчитането на залозите е в основата на успеха

Играейки в дългосрочен план можете да намалите броя на загубените залози и да печелите по-често. Воденето на записи с данни не е достатъчно, също така трябва да можете да правите правилните заключения. По-долу ще отговорим на основните въпроси.

Защо е важно да си водим статистика на нашите залози

Професионалният играч обикновено залага при няколко букмейкъра. Това затруднява изчисляването на приходите и разходите от залагания.

Поради това е важно да имате статистика за всички печалби и загуби, за да променяте размера на залозите си според избраната финансова стратегия.

Воденето на статистика позволява на играча да определи своите силни и слаби страни. За това е важно да знаете не само общия брой на залозите, но и колко от тях са направени за конкретни спортове и за конкретни видове пазари.

Такива подробни статистически данни позволяват на залагащия да разбере от кой тип залози най-често печели.

Фокусирането върху силните Ви страни Ви позволява да минимизирате загубите и да изключите нерентабилните спортове, на които залагате.

Отчитането на залозите ще Ви помогне при оценката на новите игрови стратегии. Опитвайки нови тактики при залозите всеки играч събира статистика за печалбите и загубите от тях.

С течение на времето може да се използват статистическите данни, за да се определи ефективността на дадена стратегия за залагане и да се разбере дали си струва да се използва. Всеки играч определя сам броя на залозите за оценка на ефективността на стратегията. Ние Ви препоръчваме да направите поне 100 виртуални залози, след което да направите такъв анализ.

Какви данни да се вземат предвид при поддържане на статистика от залозите

Помислете за общия брой залози и броя на видовете залози за отделни спортни дисциплини. Това позволява на залагащия да подходи по-точно при избора на спортни събития, за да направи залог.

За да увеличи потенциалната си печалба, играчът може да увеличи средния коефициент на всички направени залози.

Воденето на статистика за това кои залози и при кои букмейкъри са направени, Ви позволява да изберете най-популярния букмейкър за себе си. Тоест букмейкъра, където често се дават най-високите оферти на пазара.

Как да водим статистика на залозите

Повечето букмейкъри имат филтър за история на залозите Ви. В нея можете да посочите диапазона на размера на залога и величината на коефициента. Възможно е да се сортират само печеливши или само губещи залози.

Може да си създадете проста електронна таблица на Excel със следните полета:

 • вид спорт;
 • спортно събитие;
 • вид залог;
 • сумата на залога;
 • коефициент;
 • букмейкър;
 • резултатът от събитието;
 • изплатена сума.

Въведете всеки залог в тази таблица. Така ще можете да сортирате данните по категории и да видите къде са най-добрите Ви резултати.

Изчислете процента на печалба, така наречената възвръщаемост на инвестициите, като използвате формулата:

ROI = 100 x P / S, където P е нетната печалба от всички залози, а S е сумата от направените залози.

Например направили сте три залога от по 10 лева, всеки с коефициент 1.50 и всеки от тях се оказа печеливш.

Тогава:

P = 15 лева: 10 x 1,50 x 3 - 10 x 3;

S = 30 лева: 10 x 3;

ROI = 50% = 100 x 15/30.

Excel може да автоматизира изчисленията с помощта на формули.

Онлайн верификатори за поддържане на статистика на залозите

Има много играчи, които използват онлайн верификатори, за да следят статистиката на своите залози. Те добавят всеки залог на специални борси, където се води отчет за:

 • общата печалба;
 • ROI;
 • количиството залози по конкретен вид.

На верификаторите има сортиране на залозите по спорт, букмейкър и т.н.

Работата с някои верификатори е възможна в напълно автоматичен режим. Тоест Вие избирате спортно събитие и залог чрез борсата. Данните за този залог се добавят към историята на залозите на борсата и залогът автоматично се поставя в букмейкъра на избраното от Вас събитие. Размерът на залога и други ограничения се посочват от играча предварително в настройките.