Winbet

Правилният избор на мач за залагане понякога е по-важен от правенето на самия залог. Изборът на правилен мач е половината от успеха. Предварителният анализ на мачовете ще увеличи шансовете Ви за дългосрочна печалба.

В тази статия ще анализираме критериите за избор на мачове и как правилно да залагаме на футболни срещи.

При избирането на футболен мач за залагане спазвайте следните критерии

Вид спорт: Повечето играчи залагат на популярни спортове и топ първенства. Най-популярният спорт за залагане е футболът. През 2019 г. на футболни срещи са направени 38% от всички залози.

Има играчи, които предпочитат да залагат на непопулярни спортове и шампионати, които са подценени от букмейкърите. Такива залози се наричат стойностни залози (value bets).

Първо изберете спортовете, които познавате най-добре

Отбори и спортисти.

Намалете потенциалния списък от събития, при които сте взели предвид възможно най-много фактори. Например резултатите от последните десет мача, статистика на срещите между отборите, кадрови проблеми, физическото състояние на играчите, метеорологичните условия, психологическото състояние и т.н.

Не залагайте на мачове, които не сте анализирани или за които не сте взели под внимание редица фактори.

Коефициенти

Коефициентът не отразява реалната вероятност за изхода, тъй като включва марж. Букмейкърите коригират коефициентите в зависимост от направени залози от играчите, нова информация за баланса на силите или поради събития по време на мача.

Ако коефициентът за определен изход в дадена среща непрекъснато намалява, това означава, че залагащите са направили голям брой залози за този изход.

Турнирна мотивация

Важността на мача помага за по-добрата оценка на шансовете на противниците.

Например за приятелски мач или мач-реванш за купа след съкрушителна победа в първия мач, фаворитът може да играе с резервния отбор. По този начин началният сигурен изход от срещата може да стане рисков.

Ако даден отбор се нуждае от победа с два или повече гола в плейофите на европейските турнири, този отбор ще атакува много повече, ако води с един гол.

Пазари за залагания

Внимавайте за допълнителни пазари при залаганията. Например във футболен мач между явен фаворит и безнадежден аутсайдер, коефициентът за победа на първия може да бъде по-малък от 1.15. За да увеличите потенциалната си печалба от залога, можете да залагате на първи гол на фаворита, на голов хендикап, брой корнери и дори на предимство при притежание на топката.

Как да залагаме правилно на футболни срещи

  • Проучете статистиката. Помислете върху статистическите данни за срещите между отбори от една и съща дивизия, техния стил на игра, форма на отборите, проблеми с футболисти и др.
  • Не залагайте сляпо на фаворитите, особено при гостувания срещу отбор, който играе добре у дома.
  • Определете вероятността за изход и стойността на залога за определен резултат сами и след това сравнете с коефициентите на букмейкъра.
  • Не залагайте на спортни събития, в които участват отбори, на които лично симпатизирате.
  • Анализирайте статистиката на залозите в тестов режим и направете корекции в правилата за избор на спортни събития за залози.

Променете стратегията си на игра, ако е необходимо.

При 70-80% от губещи залози, банката Ви ще отиде на червено. И с правилно познатите 30% може да бъдете на печалба.

От избора на мачове за залагане и коефициентите зависи много, но това не е всичко. Важно също е стратегията за разпределение на игралната банка. Това е важен финансов мениджмънт, когато следвате избрания от Вас план.

За да залагате правилно на футбол или на други спортове е необходимо да правите изчерпателен анализ. В допълнение към статистиката, вземете предвид движението на коефициентите, последните новини, стартовите състави и експертните мнения.