Winbet

Какво е „кеш аут“ „cash out“ и как работи тази функция при спортните залози

Кеш аут, известен още като предсрочно затваряне на залог, cash out или cashout, е възможността да уредим залога си преди края на спортното събитие, на което сме заложили.

Тази функция се появява в спортния бетинг първо във Великобритания през 2011 година, а по-късно и в Европа. Благодарение на Cash Out при онлайн букмейкърите, играчът може да получи изплащане на залога - да получи печалбата си, или да намали загубата си преди края на събитието.

В тази статия ще се опитаме да обясним какво представлява кеш аут, как да осребрим залог и кога да го направим. Ще посочим предимствата и недостатъците при затварянето на залога преди края на събитието.

Какво представлява функцията кеш аут

Понятието „кеш аут“ (от английското „cash out“ - осребряване) "идва" в спортните залагания от борсовата търговия. Това е ситуация, при която букмейкърът изкупува залога от играча преди края на събитието. Тази сума се предлага от букмейкъра. Функцията се използва от залагащите за застраховка в два случая:

 1. Мачът се развива по благоприятен за нас сценарий и може да си получим печалбата предсрочно. В този случай ще ни бъде предложена по-малка сума, отколкото ако спечелим залога.
 2. Мачът се развива по неблагоприятен сценарий и ние затваряме залога преди края на събитието. В този случай предложената ни сума ще бъде по-малка от сумата на залога.

Кога да използваме кеш аут при букмейкърите

Нека да разгледаме примери, при които функцията cash out ще бъде полезна.

 1. Залагаме на Барселона в мача срещу Реал Мадрид при коефициент 2.50. Меси и компания водят с резултат 2:1, но в 80-ата минута един от играчите на Барселона получава червен картон. Шансовете на каталунците да спечелят вече не са толкова големи, и коефициентът е под 2.50. С опцията за теглене не само ще се застраховаме от загуба на залога в случай на равенство или победа на Реал Мадрид, но и ще получим част от потенциалните печалба.
 2. Няколко дни преди срещата Манчестър Сити - Арсенал, залог за отбелязани над 3.5 гола ни се струва оптимален и правим залог, но преди началото на мача научаваме, че треньорите дават почивка на най-добрите си нападатели. В този случай можем да използваме опцията кеш аут за минимизиране на загубите.
 3. Залагаме на Левски София в мача срещу Лудогорец. Коефициентът за победа на "сините" е 3.80. Докато гледаме мача, виждаме, че отборът от София не създава опасни моменти и се опитват да запазят равенството, а отборът от Разград атакува все по-опасно. Използвайки опцията кешут, можем да си върнем част от направения залог. По-добре е от нищо.

За да печелим, използвайки функцията кеш аут, трябва да бъде изпълнено едно условие: текущият коефициент за нашето събитие трябва да е по-нисък от коефициента, при който сме направили залога на това събитие.

Обърнете внимание на следните нюанси.

 • При кеш аут сумата, която ни се предлага винаги е по-малка от потенциалното изплащане на залога, ако той спечели. Никога не се предлага цялата сума на спечеления залог.
 • Функцията Cash Out е достъпна както преди началото на събитието, така и на живо - в реално време. За някои изходи от срещите не е възможно да се използва, но за големи пазари винаги се предлага.
 • Опитните играчи използват кеш аут, за да намалят загубите си. Когато залогът не излиза, тогава използването на тази функция ни позволява да намалим загубите си.

Примери за изчисляване на кеш аут

Нека анализираме ситуации, при които използването на кеш аут носи както полза, така и вреда.

 1. Заложили сме за победа на Ливърпул срещу Интер Милано. Коефициентът за победа на англичаните е 2.90, а залогът е 100 лева с потенциална печалба от 290 лева. Ако Ливърпул поведе с 2 на 0, тогава букмейкърът ще ни предложи кеш аут в размер до 250 лева или дори повече, в зависимост от това коя минута от двубоя се играе. Използвайки кеш аут, ще получим печалба, но при всички случаи по-малка, отколкото ако спечелим залога след приключване на срещата. Ако решим да се откажем от кеш аут и мачът завърши наравно, това ще доведе до загуба от 100 лева.
 2. Залагаме 200 лева за победа на Арсенал в мача срещу Ман Юнайтед. Коефициентът за победа на "артилеристите" е 4.50, а потенциалното изплащане е 900 лева. До 80-ата минута резултатът е 0:0 и прилагаме кеш аут, за да намалим загубата. Букмейкърът ще ни предложи кеш аут между 25 - 30 лева. Но ако Арсенал победи, тогава ще получим само тези 25-30 лева, въпреки че бихме могли да спечелим 900 лева, ако откажем функцията кеш аут. Ако Арсенал не победи, тогава ще спестим поне нещо.

Плюсове и минуси при прилагане на кеш аут

Опитните бетори при онлайн залозите изтъкват следните предимства и недостатъци при прилагането на опцията кеш аут.

Предимства:

 • възможност за намаляване на загубата, когато залогът явно не е печеливш;
 • не е нужно да губим време за изчисления, ако искаме да застраховаме залога - просто кликваме върху бутона за теглене.

Недостатъци:

 • плащаме маржа два пъти: при правене на залога и при използване на кеш аут;
 • при множествени залози, маржът се увеличава многократно в сравнение с единичния залог;
 • неправилното използване намалява печалбата.

Важни моменти, които трябва помним при прилагане на функцията кеш аут

Опцията кеш аут ни дава допълнителна гъвкавост. Преди тя да се появи залогът трябваше да бъде застрахован ръчно: играчите смятаха необходимата сума, която да заложат на резултати, противоположни на първоначалния залог. Въпреки това плащаме маржа два пъти - това е комисионната на букмейкъра при правене на залозите и при кеш аут. Затова трябва да използваме функцията Cash Out с повишено внимание.