Winbet

Системата за спортни залози на Bob McCune - как да анализираме стратегически движението на линията

Когато играем по системата на Боб МакКюн (Bob McCune), трябва да можем да "четем" линията на букмейкъра и да наблюдаваме промените в коефициентите. При тази система видът спорт, неговите правила, както и формата на отборите нямат значение.

В тази статия ще анализираме същността на стратегията на Bob McCune, нейните правила, както и примери за игра според тази система.

Същност на стратегията на Bob McCune

Стратегията на Bob McCune се основава на анализа на движението на коефициентите в линията на букмейкърите. Според автора на системата можем да печелим в дългосрочен план, като се научим да разчитаме правилно линията на букмейкърите.

Залагането на определен изход от срещата показва, че за него е заложена голяма сума. При популярни събития тази тенденция е следствие от голям брой залози, включително и от начинаещи, а залагането на непопулярни пазари е резултат от залози, направени от професионалисти или такива, които имат вътрешна информация.

McCune заявява, че неговата стратегия има 55-60% успеваемост при залози с равностойни шансове на съперниците.

Правила при залагане по стратегията на Bob McCune

  • Залагайте на пазари, в които са възможни само два изхода от събитието. Например, за победи, като се взема предвид допълнителното време в хокейни или баскетболни мачове, както и азиатски хендикап или Под/Над голове, точки и т.н;
  • Избирайте мачове от НБА и НХЛ, както и срещи от студентските северноамерикански лиги. Залагайте на фаворита, ако линията не се променя или коефициентът се е променил с не повече от 0.10;
  • Следвайте залозите в посоката, ако линия се отвори с хендикап, който се движи в една посока. Ако хендикапът расте, трябва да заложите на фаворита. Ако намалява - заложете на аутсайдера;
  • Отчитайте актуалното движение на линиите. Ако в течение на деня има залози в едната посока, а няколко часа преди началото на мача - в другата, заложете, отчитайки последните промени на коефициента;
  • Залагайте според движението на коефициентите - ако линията не се променя през деня, а час преди началото на събитието, коефициентът се променя в дадена посока с повече от 0.20;
  • Заложете няколко минути преди началото на мача с коефициент около 1.80, след като сте научили съставите и сте проследили последните промени на коефициентите в линията.

Примери за залози според системата на Bob McCune

Нека разгледаме три примера за залози от по 100 лева при различни сценарии на промени на коефициентите в линията:

  • В мача от НХЛ между Чикаго Блекхоукс и Едмънтън Ойлърс букмейкърите предлагат коефициент 1.60 за победата на гостите. До началото на срещата линията не се е променила. Залагаме на любимия ни - Едмънтън Ойлърс. Гостите печелят с резултат 6 на 4 и печелим 160 лева: 100 х 1.60.
  • В АХЛ Колорадо Ийгълс се изправя срещу Сан Хосе Баракуда. За Под 5,5 шайби букмейкърите задават коефициент от 2.04. Ден преди мача за Под 5.5 шайби е предлаган коефициент от 2.20, а няколко часа преди мача вече е 1.90. Ние сме заложили за Под 5.5 шайби. В редовното време отборите завършват 2 : 2 и ще спечелим 190 лева: 100 x 1.90.
  • В мач от НБА хендикапът (+1.5) за Далас Маверикс срещу Денвър Нъгетс е с коефициент 2.15. Няколко минути преди началото на срещата на този хендикап коефициентът е променен на 1.85. Ние сме заложили на домакините с хендикап (+1.5). Далас печели с резултат 113 : 97. Печалбата ни ще бъде 185 лева: 100 х 1.85.

За да правим залози по системата на Bob McCune, трябва да следим промените на коефициентите в специализираните сайтове. Ако коефициентът се е променил в двете посоки повече от два пъти, по-добре е да не правим залог на такъв мач. Трябва да залагаме 3-5 минути преди началото на срещата, в противен случай рискуваме да пропуснем ценна информация непосредствено преди срещата.

Когато залагаме с коефициент 1.80 или по-висок, трябва да познаем около 60% от резултатите, за да бъдат печеливши нашите залози в дългосрочен план.