betnews.info

Какво е спортен залог - особености и нюанси на спортните залагания

Повечето от тези, които тепърва започват да се запознават със залаганията, се чудят какво са спортните залози и възможно ли е да се печели от тях. Веднага трябва да се каже, че да, възможно е, но за това е необходимо да се положат определени усилия, за да бъдем на печалба, а не да претърпим големи загуби. Разбира се, в някои случаи играчът може да бъде преследван от неуспех, но това не означава, че от залозите може само да губим.

Играчът залага сума на някакво спортно събитие в очакване, че прогнозата му ще бъде вярна. Ако това се случи, той ще си възстанови сумата на залога, както и ще получи определена печалба. В случай, че прогнозата се окаже невярна, букмейкърът взема тези пари за себе си.

Всеки изход от дадена среща има определен коефициент, зададен от букмейкъра. При букмейкърите в Европа се използва европейски (десeтичен) формат (европейската система) на коефициентите, който се използва и в България. На някои сайтове е възможно да се премине към други опции за показване на коефициентите. Ако играч заложи определена сума за изхода на дадено събитие, тогава при сбъдване на това събитие тази сума ще бъде умножена по този коефициент, което ще доведе до крайния размер на плащането, който ще отиде в сметката на залагащия.

За тези, които не знаят какво е спортен залог, заслужава да се отбележи, че коефициентите не са постоянни дори за едно събитие. С течение на времето котировките могат да се променят под влияние на броя и размера на направените залози, както и поради други фактори, които влияят върху намаляването или увеличаването на вероятността за него.

Как да правя онлайн залози

За да правите онлайн залози, трябва:

  1. Да посетите уебсайта на букмейкъра, при който сте избрали да залагате.
  2. Да се регистрирате в сайта.
  3. Да преминете процедура за идентификация.
  4. Да депозирате средства в игралната си сметка.
  5. Да изберете спорта, на който искате да заложите.
  6. Да изберете събитие и изход от него.
  7. Да съберете няколко събития за множествен или да направите обикновен (единичен) залог.

Как да не започнете със загуби още в началото на залаганията си

Първо трябва да имате контрол над сметката си. Трябва да следите баланса си и да не залагате суми, равни на половината от Вашата банка (сметка за залози). Дори ако залогът изглежда 100% вероятен, не е нужно да се поддавате на емоции и веднага да заложите цялата си игрова сметка - трябва да залагате внимателно.

Избор на събитие. Не е нужно да залагате на всички мачове подред или на тези, в които играят известни отбори. Необходимо е да започнете с анализ на най-атрактивните мачове и възможностите за залагане, които могат да предложат. Само с този подход е по-вероятно да увеличите банката си.

Контролиране на емоциите. Не е необходимо да се поддавате на емоциите си и да приемате прибързани решения, особено при залози на живо. Ако не се контролирате, тогава можете да пропуснете добри коефициенти или дори да направите грешен залог.

Не се опитвайте да възстановявате загубени суми от направени залози. Повечето залагащи искат веднага да спечелят, след загубен залог, но това не е необходимо. Залагането с бързи темпове не само няма да Ви донесе никакви приходи и удоволствие, но и няма да доведе до нищо добро в перспектива.

Няма напълно печеливши стратегии. Трябва да знаете, че всички стратегии включват известен риск. Нещо повече, понякога се случва така, че в крайна сметка можете да влезете в негативна серия, но това не е причина да се отчайвате и веднага да изоставите избрания подход. При залаганията трябва да сте концентрирани и усърдни, това е единственият начин да постигнете резултат.

Ако играчът се придържа към тези съвети, тогава с голяма степен на вероятност той няма да се раздели с банката си след първите няколко залога. Само като се развива и постоянно се адаптира, залагащият ще може постоянно да бъде на печалба, залагайки на спортни състезания.